Seizoenen in de Harz

De Lente

Een koor van talloze vogels luiden elke ochtend van de lente in. Narcissen, forythia’s en blauwe druiven kleurt de omgeving. Koude nachten en warme lentedagen wisselen elkaar af. Bij zowel ochtend als avondschemer laten de herten zich ruimschoots zien. 

De Winter

Ouderwetse kou, sneeuw en heldere luchten kleuren de winter in de Harz. Voor wandelaars en natuurliefhebbers een prachtig seizoen om te genieten van de verscheidenheid in de Harz. Ook laten de herten zich veelvuldig zien; enerzijds omdat je ze sneller ziet in de winters witte landschappen en anderzijds omdat ze veel bewegen in hun zoektocht naar voedsel. Ook de dorpen zoals Wernigerode en Braunlage ademen gezelligheid. 

De Zomer

De felle zon sorteert veel warmte, waardoor de verkoeling in de bossen een welkom geschenk van moeder natuur is. Ook zijn er in de nabije omgeving veel stroompjes, beekjes en meren waar de vogels zich opfrissen.

En voor de jeugd onder ons, is er binnen 10- minuten een heerlijk buitenzwembad om alle energie kwijt te kunnen.

De Herfst

Een overvloed aan herfstkleuren prikkelen je zintuigen. Elke reis die je maakt buiten het vakantiehuis, voeren je mee in de schilderachtige landschappen. De natuur zal je blijven verrassen en zeker bij het ochtend- en avondgloren, zullen de herten zich laten zien. Mocht iemand ooit twijfels hebben gehad over de schoonheid van de herfst, dan is de Harz een absolute aanrader. Elke dag zijn er talloze momenten waarop je je afvraagt, waarom je nooit schilder of fotograaf bent geworden.